Oto Kiralama - Rent a Car

Thursday, June 07, 2007

Sigorta Çeşitleri ve Bilgileri

Birincisi kanun gereği olan Zorunlu Sigortalar, ikincisi ise müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda güven ve emniyetlerini sağlamaya yönelik hazırlanan, İsteğe Bağlı, Sigortalardır.

ZORUNLU SİGORTA

TRAFİK SİGORTASI

Bu sigortanın bedeli aracın kira fiyatı içerisinde bulunduğundan, müşteriden ayrıca talep edilmesi, söz konusu değildir.Trafik Sigortası, kazaya karışarak zarara uğrayan 3.şahısların (ölüm hali, tedavi giderleri, mülkiyet zararları) kayıblarını, aşağıdaki tabloda gösterilen limitler içerisinde, en fazla 5 kişiye kadar, karşılar.

Tazminat Mülkiyet Zararı
(Kaza Başına) Tedavi Masrafı
(Kişi Başına) Ölüm
(Kişi Başına)
Miktarı 5.000.- YTL 50.000.-YTL 50.000.-YTL


İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR

HASAR SORUMLULUK (KASKO) SİGORTASI (CDW)
Kiracı, her hangi bir kaza sonucunda araçta meydana gelecek maddi zararları, kiraladığı araç grubuna göre 19.000.000.000.-TL ile 50.000.000.000.-TL arasında değişen meblağlar çerçevesinde karşılamakla, yükümlüdür. Söz konusu mali sorumluluk, kiralamanın başlangıcında aşağıdaki tabloda açıklanan özel olarak hazırlanmış sigorta pirimlerinin, kiracı tarafından ödenmesi ile, ortadan kalkar.


ARAÇ HIRSIZLIK SİGORTASI (TP)

İsteğe Bağlı Sigortalardan olan " Araç Hırsızlık Sigortası " aracın tamamen veya bağlı parçalarının çalınması / kaybolması halinde ortaya çıkacak mali sorumluluklar ile ilgilidir. Diğer sigorta türlerinde olduğu gibi bu sigortanın da geçerli olabilmesi için, Polis veya Jandarma'dan sağlanacak Araç Hırsızlık Tespit Raporunun, belgelendirilmesi gereklidir. Aracın tamamen veya bağlı parçalarının çalınması / kaybolmasından doğacak mali sorumluluk, kiralamanın başlangıcında aşağıdaki tabloda açıklanan özel olarak hazırlanmış sigorta pirimlerinin ,kiracı tarafından ödenmesi ile, ortadan kalkar. Aksi takdirde kiracı, çalınma / kaybolmadan doğan tüm mali sorumlulukları, kabul eder.

INTERNATIONAL SOS ASSISTANCE HİZMETLERİ


Araç kirasının devam ettiği sürece geçerli olmak üzere kiracıya gerek aracın içinde ve gerekse dışında meydana gelebilecek acil, öngörülemeyen kaza ve / veya hastalıklar ile ilgili olarak İnternational SOS'e üye olabilirsiniz.

Binek araclarda şöför dahil 5 kişi, minibüslerde şoför dahil 9 kişiyi kapsayan bu üyelikten yararlanılabilmek için kiracı, kiralamanın başlangıcında, aşağıdaki tabloda gösterilen söz konusu hizmete ait üyeliği, satın almalıdır.

Avrupa merkezi Londra'da bulunan International SOS'in (SOS) amacı, üyelerine acil sağlık yardımı gerektiren durumlarda, tıbbi ve kişisel destek sağlamaktır.


TANIMLAMALAR

Üye : Araç kiralayan ancak 70 yaşından gün almamış, isim/isimleri Kira Sözleşmesi ve SOS Üyelik Kartı üzerinde belirtilen ve Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşı/vatandaşlarıdır. Bir günlük SOS üyeliği, Kira Sözleşmesinin üzerinde yazılı araç çıkış saati başlangıç alınarak, 24 saatlik dilimlere göre hesaplanır.

Kaza : Üye tarafından önceden bilinmesi ve öngörülmesi mümkün olmayan her türlü ve ani şiddetli olaydır.

Ferdi Kaza : Üyenin kaza ve/veya hastalıktan sonraki 12 içerisinde oluşan ölüm, uzuv kaybı veya devamlı sakatlık durumudur.

Acil Tıbbı Harcamalar : Türkiye içerisinde meydana gelen herhangi bir kaza veya acil hastalık sonucu oluşan masraflardır.

Hastalık :
Bir doktor tarafından rapor edilmesi koşulu ile üyenin sağlık durumunda önceden bilinmesi mümkün olmayan şekilde ve ani olarak meydana gelen bozulma halidir.

İlk Yardım : Kaza ya da hastalığın meydana geldiği yerden en yakın sağlık kuruluşuna yapılan tıbbı nakillerdir.

Tıbbı Nakliye : Sağlık kuruluşundan bir hastahaneye veya üyenin ikametine en yakın hastahaneye yapılan nakillerdir.



HİZMETLER

Acil Tıbbi Nakliyeler

SOS gerekli durumlarda üyeye en iyi tedavinin sağlanabilmesi amacıyla, bulunduğu yere en yakın veya evine en yakın hastahaneye nakledilmesi için gereken organizasyonu yapar.Tüm tıbbı kararlar, SOS doktorları tarafından verilir.Bu nakliyelerden kaynaklanan masrafların USD 40.000.-'a kadar olan kısmı SOS tarafından karşılanır.Nakliye sürecinde SOS tarafından ilk yardım hizmeti verilmemekle birlikte masrafları SOS üyeliğinin kapsamındadır.

Hastaneye Kabul Depozitosu

Her ne kadar Acil Tıbbi Harcamaların karşılanması teminat altında ise de, bazı sağlık kuruluşlarınca hastaların kuruluşa kabulleri için talep edilen miktarların USD 1.000.-'a kadar olan kısmı, SOS tarafından avans olarak verilir.Üye bu miktarı, 45 günden geç olmamak üzere, faizsiz olarak geri öder.

Cenaze Nakli

Üyenin, aracı kiraladığı ofisin bulunduğu şehre bakılmaksızın, ikametinin bulunduğu il sınırları dışında bir kaza ya da hastalık sonucu ölümü halinde, SOS cenazenin tarifeli havayolu ya da başka vasıtalar ile ikametine gönderilmesini organize eder ve gereken harcama miktarının USD 5.000.-'a kadar olan kısmını karşılar.

ÖDEMELER

Acil Tıbbi Harcamalar

Üyenin kaza ve / veya acil bir hastalık sonucu ilk USD 100.-'a kadar yapacağı harcamalar hariç tutulmak üzere, USD 15.000.-'a kadar yapacağı masraflar, orijinal faturaların ibrazı koşulu ile, SOS tarafından geri ödenir.

Ölüm ve Maluliyet Teminatları

Üyenin kaza ve / veya hastalık sonucu ölümü veya devamlı sakatlığı veya uzuv kaybına uğraması halinde, SOS USD 15.000.-'ı ölüm halinde üyenin varislerine, sakatlık halinde ise üyenin kendisine öder.

Genel

Ödemeler, Amerikan Doları teminatı kapsamındaki fatura değerlerinin, faturanın düzenleniş tarihindeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınarak, Türk Lirası olarak yapılır.

GENEL İSTİSNALAR (Sedece aşağıdakilerle sınırlı değildir.)

Aşağıda açıklanan durumlar SOS'in üyelik kapsamı dışındadır.

1. Yerel olarak tedavisi yapılabilecek veya üyenin yolculuğuna / işine devam etmesini veya mesleğini icra etmesini engellemeyen kazalar ve hastalıklar,

2. Üyenin, oturur bir vaziyette ve doktor eşliğine gerek duymadan ikametine gerçekleştirebileceği yolculuklar,

3. Nekahat halinde, henüz tam iyileşmemiş ve tedavi altındaki şahıslar; başka bir şehirde tedavi olmak amacı ile planlanmış yolculuklar; daha önceden varolan ve aniden kötüye gidebilecek hastalıkların tekrar nüksetmesi; bir hastalığın son safhasında bulunan şahıslar,

4. Önceden bilinmesi mümkün olmayan sorunlar haricindeki ve her durumda 7.ayına girmiş hamilelikler,

5. İntihar girişimi ve sonuçları,

6. Daha önce de tedaviye konu olan psikiyatrik hastalıklar, diyet ve psikolojik hastalıklar, HIV/AIDS, nükleer reaksiyon, savaş, işgal, iç savaş, isyan, ihtilal ve terör olayları,


7. Riskli spor faaliyetleri ( paraşüt ve banji atlamalar, motorsiklet, kış sporları, tüplü dalışlar v.b. ) ve tehlikeli mesleklerin icrası sonucu ortaya çıkan olaylar,

8. Doktor reçetesi olmadan alınan ilaçlar, uyuşturucular, alkol kullanımından kaynaklanan olaylar, kanuna aykırı davranışlar,

9. Üyenin sahip olduğu diğer bir sigortanın kapsamında bulunan maddeler,

10. İlk yardım masrafları hariç, SOS'e haber verilmeden yapılan harcamalar,

11. 70 yaşından büyük kişilerin üyelikleri,

12. Acil tıbbi harcama masraflarının ilk USD 100.-'ı


Yukarıda açıklanan hizmetler, SOS tarafından, Lloyds of London'ın belli aracı kuruluşlarından alınan bir üyelik paketi ile garanti edilmiştir.Anlaşmazlık durumunda ana sözleşmedeki şartlar geçerlidir.

International SOS'in hizmetlerine ilişkin ayrıntılı bilgi, çalışma saatleri içerisinde, aşağıdaki telefon numarasından sağlanabilir.



Tel : (0212) 263 68 39


ACİL DURUMDA YAPILACAK İŞLEMLER

1. Hastalanmanız ya da yaralanmanız durumunda yakın hastahaneye/doktora başvurunuz.

2. En kısa zamanda International SOS 7/24 yardım hattını arayınız.

3. Yardım hattına aşağıdaki bilgileri veriniz :

Adınız, Soyadınız ve yaşınız,
Kira Sözleşmesi numaranız ve geçerlilik süresi,
Hastahanenin adresi, telefon, faks numarası ve doktorunuzun adı,
Kaza ve / veya hastalığın mahiyeti ve istenilen hizmetler.

avis